22.06.2016 09:00

Speler van de Dag: De katachtige McGovern

Michael McGovern (l.) verricht uitstekend werk tijdens de groepswedstrijd tussen Noord-Ierland en Duitsland. De doelman van de Noord-Ieren is continu een sta-in-de-weg voor de Duitsers. (21-06-2016)
Michael McGovern (l.) verricht uitstekend werk tijdens de groepswedstrijd tussen Noord-Ierland en Duitsland. De doelman van de Noord-Ieren is continu een sta-in-de-weg voor de Duitsers. (21-06-2016)

Gedurende het EK in Frankrijk kiest Voetbal.com na iedere speeldag een Speler van de Dag. Michael McGovern is dat na speelronde twaalf. Hij zorgde er mede voor dat Noord-Ierland dankzij een goed doelsaldo de achtste finale bereikte.

Het moest een groot volksfeest worden. Of het nou drie kansloze nederlagen zouden opleveren, dat deed er niet zo toe. De Noord-Ierse fans waren allang blij dat ze voor het eerst in de geschiedenis mee mochten doen aan het EK. Maar de volgende ronde bereiken, dat kwam alleen in hun stoutste dromen voor.

Doelsaldo
Dinsdag 21 juli zal een dag zijn om nooit meer te vergeten. De Noord-Ieren verloren weliswaar van Duitsland, maar omdat het 'slechts' 1-0 werd, verzekerden de Noord-Europeanen zich van de derde plaats én een gunstig doelsaldo. Dat kwam allemaal dankzij één man: Michael McGovern. De sluitpost onderscheidde zich tegen Duitsland met een aantal zeer fraaie reddingen. En dat bracht hem een groot artikel in de krant op.

Katachtig
Zo dacht Mario Götze de 2-0 te gaan maken, maar dankzij een schitterende reflex met zijn hand voorkwam hij dat de middenvelder van Bayern München scoorde. Daarna kopte Mario Gomez richting het doel van McGovern, maar wederom was een katachtige reactie van de goalie genoeg om een doelpunt te voorkomen. Eén keer werd de doelman van Hamilton Academical gered door de paal, maar geluk dwing je af, zeggen ze dan. Ook redde hij knap op dit schot van Sami Khedira:

Finale
De tegenstander in de achtste finale is nog niet bekend. Wel mogen de Noord-Ieren nog verder dromen, want de tegenstander is in ieder geval niet Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië of Spanje. Wie weet vervult McGovern nog meerdere heldenrollen en kan hij zijn land naar de finale loodsen.

Speler van de Dag:
Speeldag 1: Dimitri Payet
Speeldag 2: Vasiliy Berezutskiy
Speeldag 3: Luka Modric
Speeldag 4: Leonardo Bonucci
Speeldag 5: Gábor Király
Speeldag 6: Marek Hamšík
Speeldag 7: Gareth McAuley
Speeldag 8: Andrés Iniesta
Speeldag 9: Birkir Sævarsson
Speeldag 10: Armando Sadiku
Speeldag 11: Aaron Ramsey
Speeldag 12: Michael McGovern

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner