24.06.2016 11:30

Talent Chong verdedigt stap: "Geen geldwolf"

Justin Kluivert (r.) houdt Tahith Chong van de bal tijdens de mini-Klassieker tussen Ajax B1 en Feyenoord B1. (23-01-2016)
Justin Kluivert (r.) houdt Tahith Chong van de bal tijdens de mini-Klassieker tussen Ajax B1 en Feyenoord B1. (23-01-2016)

Feyenoord is opnieuw een groot talent kwijtgeraakt aan een Engelse club, maar daarvoor mag het naar zichzelf kijken. Tahith Chong vertrekt naar Manchester United, maar zijn intentie was om langer in Rotterdam te verblijven. De Eredivisionist kwam echter met een te vaag verhaal, volgens Chong.

"Helaas ben ik er met Feyenoord niet uitgekomen toen we in gesprek waren over een contract. Ik had graag langer bij Feyenoord willen blijven, want het is echt mijn cluppie. De gesprekken waren heel vaag en ik had daar meer van verwacht", stelt de zestienjarige aanvaller in gesprek met de supporterssite FR12.nl. 

"Pas na die gesprekken ging ik praten met Manchester United en heb ik daarvoor gekozen. Veel mensen roepen dat ik het voor het geld doe, maar ik ben geen geldwolf. Ik kies voor het sportieve avontuur en het is voor mij nu tijd om vooruit te kijken." Chong is een basisspeler bij in de jeugdelftallen van het Nederlands elftal en krijgt bij Manchester United een kans bij de A1. 

"En ik mag soms meedoen in Manchester United U21. Ik ben er nu een paar keer geweest en ben zeker onder de indruk van de club. Manchester United heeft echt een mooie accommodatie voor de jeugd en het is aan mij om daar stappen te gaan maken. Mijn ouders gaan ook mee naar Engeland, fijn om hun steun daar te hebben daar."

Het is heel goed mogelijk dat Chong een van de laatste jeugdspelers is die op jonge leeftijd de overstap naar Engeland maakt. Vanwege de Brexit en dus het vertrek uit de Europese Unie, mogen Engelse clubs geen zaken meer doen met spelers onder de achttien. In het verleden maakten spelers als Karim Rekik en Jeffrey Bruma de overstap vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord, Ajax raakte bijvoorbeeld Timothy Fosu-Mensah en Donyell Malen kwijt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner