24.06.2016 12:24

Korte verkast naar NAC Breda tot medio 2019

Giovanni Korte kijkt geconcentreerd naar de bal tijdens het duel tussen ADO Den Haag en Willem II. (12-12-2015)
Giovanni Korte kijkt geconcentreerd naar de bal tijdens het duel tussen ADO Den Haag en Willem II. (12-12-2015)

NAC Breda heeft na Robbie Haemhouts opnieuw een speler aan de selectie toegevoegd. Giovanni Korte (ex-FC Dordrecht) komt transfervrij over van ADO Den Haag en tekent een contract voor drie seizoenen bij de club uit Breda.

Korte laat op de clubsite weten tevreden te zijn met de overgang naar NAC. "NAC staat bij mij te boek als een grote club die door omstandigheden een divisie te laag speelt. Ik hoop in de geweldige entourage in het Rat Verlegh Stadion te gedijen. Het plan om aanvallend en attractief voetbal te spelen spreekt me aan."

Technisch directeur Hans Smulders is in zijn nopjes: "Met de komst van Giovanni worden de contouren van het nieuwe NAC steeds meer zichtbaar", aldus de technisch directeur op de clubsite.

Giovanni Korte startte zijn betaald voetbalcarrière in 2013 bij ADO Den Haag, waar hij tevens de jeugdopleiding doorliep. Vervolgens werd de 22-jarige vleugelspeler twee seizoenen verhuurd aan FC Dordrecht, waar hij in 55 wedstrijden tot 20 doelpunten kwam. Korte droeg afgelopen seizoen zestien keer het shirt van ADO Den Haag, maar kwam daarin niet tot scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner