25.06.2016 15:50

Butland na enkelbreuk richting voorseizoen

Stoke City-doelman Jack Butland heeft groen licht gekregen om te beginnen aan het voorseizoen. Eind maart brak de doelman zijn enkel in de vriendschappelijke interland met Engeland tegen Duitsland, maar daar is Butland van hersteld.

Via zijn persoonlijke Twitteraccount laat de doelman, die honderdvijftig clubwedstrijden keepte in zijn carrière, maar afgelopen seizoen definitief doorbrak op het hoogste voetbalniveau, dat hij na een scan goed nieuws heeft gekregen. "Mijn laatste scan ondergaan en  heb groen licht gekregen van de arts. Nu kan ik doorzetten en volledig fit richting het voorseizoen gaan."

Butland kende een moeilijke start van zijn carrière. Bij Birmingham City, waar hij uit de jeugdopleiding komt, kwam hij niet aan de bak bij het eerste elftal, waarna diverse verhuurperiodes volgden. Ook bij Stoke City kon hij eerst geen indruk maken, maar afgelopen seizoen kreeg hij met zijn reddingen in de Premier League een plek in de Voetbal.com top tien van revelaties in Engeland.

Stoke City begint het officiële seizoen op 13 augustus met een wedstrijd tegen promovendus Middlesbrough FC, waar Viktor Fischer onder contract staat.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner