26.06.2016 10:10

Slutskiy definitief vertrokken bij Rusland

Bondscoach Leonid Slutskiy moedigt zijn spelers aan tijdens het duel Rusland-Zweden. (05-09-2015)
Bondscoach Leonid Slutskiy moedigt zijn spelers aan tijdens het duel Rusland-Zweden. (05-09-2015)

Leonid Slutskiy is definitief vertrokken als bondscoach van Rusland. Zijn elftal werd al tijdens de groepsfase van het EK uitgeschakeld.

Slutskiy liet na de laatste groepswedstrijd (Wales, 0-3 nederlaag) al weten niet verder te willen als bondscoach, maar Vitali Moetko, de minister van sport en voorzitter van de nationale voetbalbond, ging daar niet direct mee akkoord. Moetko wilde het contract met Slutskiy zelfs verlengen tot na het WK van 2018 in eigen land.

"Ik heb hem niet op andere gedachten kunnen brengen", liet Moetko zaterdag weten. Slutskiy was pas sinds augustus 2015 actief als bondscoach van Rusland, maar wil zich volledig kunnen concentreren op zijn baan als trainer van CSKA Moskou. Het afgelopen jaar vervulde hij een dubbelfunctie.

"Ik neem de volledige verantwoordelijkheid", liet Slutskiy na de uitschakeling al weten. "Na een toernooi als dit, moet iemand anders de leiding nemen", zei hij. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan de supporters. We speelden slecht en verdienden om te verliezen. We zijn op elk terrein afgetroefd."

Slutskiy was de opvolger van Fabio Capello. De Italiaan moest vertrekken na matige resultaten in de kwalificatiereeks voor het huidige EK. Onder Slutskiy wisten de Russen zich alsnog te kwalificeren voor het toernooi in Frankrijk, maar daar werd slechts één puntje gepakt (Engeland, 1-1). 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner