26.06.2016 11:00

Messi en Argentinië gaan voor de hoofdprijs

Gerardo Martino als bondscoach van Argentinië tijdens het groepsduel met Bolivia tijdens de Copa América. (23-06-2016)
Gerardo Martino als bondscoach van Argentinië tijdens het groepsduel met Bolivia tijdens de Copa América. (23-06-2016)

Argentinië staat in de finale van de Copa América. Bondscoach Gerardo Martino is blij met het goede spel van Lionel Messi, die lange tijd teleurstelde in het nationale elftal.

Waar Messi bij FC Barcelona al jarenlang de sterren van de hemel speelt, was daar tijdens wedstrijden van Argentinië maar al te vaak geen sprake van. Volgens bondscoach Martino heeft Messi progressie geboekt: "Ik zie geen verschil tussen zijn vorm bij ons en bij Barcelona", vertelde Martino zaterdagavond op een persconferentie voor de Copa América-finale tegen Chili. "Hij speelt al een tijdje samen met dezelfde spelers, dat scheelt een stuk. Hij voelt zich heel gelukkig."

Sinds 2014 wisten Messi en Argentinië ieder jaar de finale van een eindtoernooi te bereiken, maar zowel de WK-finale in 2014 als de eindstrijd van de Copa América in 2015 werd verloren. Volgens Martino wil zijn sterspeler afrekenen met deze teleurstellingen: "Hij is erop gebrand om nu wel te winnen, om zijn goede spel van de laatste jaren te belonen. Dit is het derde toernooi op rij waarin hij zeer sterk speelt."

Messi kwam dit toernooi pas 254 minuten in actie. De aanvaller had last van een lichte blessure en was daardoor niet geheel fit. Toch was Messi al goed voor vijf doelpunten en gaf hij viermaal de beslissende pass.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner