26.06.2016 15:24

Nemec: "Maken vijftig procent kans op zege"

Slowakije speelt zondagavond in de achtste finales tegen Duitsland. Hoewel de Duitse formatie van Joachim Löw de favoriet is om door te gaan, ziet voormalig Willem II-spits Adam Nemec kansen voor zijn ploeg.

Nemec blikte in de Duitse media alvast vooruit naar het duel tegen grootmacht Duitsland. "We hebben dit toernooi de goede kanten gezien van de Duitse ploeg, maar ook de slechte kanten. Zo heeft Polen veel goede mogelijkheden gekregen. Dus ik denk dat wij vijftig procent kans maken op een zege." Of Nemec zelf tot speelminuten gaat krijgen is nog de vraag. De aanvaller mocht tot dusver slechts twee keer invallen.

Het vertrouwen van Nemec in een goede afloop komt niet uit de lucht vallen. In de aanloop van dit Europees Kampioenschap troffen beide landen elkaar ook. Slowakije was toen met 3-1 te sterk voor de favoriet van de eindzege. Nemec kwam in dat duel overigens ook niet aan spelen toe. Aanvoerder Martin Škrtel relativeerde die eerdere zege op Duitsland wel. "Dat was natuurlijk een andere wedstrijd, maar het is voor ons zelfvertrouwen goed om te weten dat wij Duitsland kunnen verslaan."

Het duel tussen Slowakije en Duitsland is om 18.00 uur live te volgen in onze liveticker. De wedstrijd heeft nog een Nederlands tintje. Björn Kuipers is de vierde official bij deze achtste finale. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner