26.06.2016 19:50

Duitsland na makkelijke zege naar kwartfinale

Duitsland heeft zich zondagavond op vrij simpele wijze geplaatst voor de kwartfinale van het EK in Frankrijk. De Duitsers rekenden in de achtste finale af met Slowakije, dat na de 3-0 nederlaag in Lille de eindronde moet verlaten.

Voorafgaand aan de achtste finale stond een groot vraagteken achter de naam van Jérôme Boateng. De medische staf slaagde er echter in om de Duitse verdediger op tijd klaar te stomen voor het duel met de Slowaken. Na acht minuten spelen werd het werk van de medische staf beloond, toen Boateng de score opende. De verdediger verschalkte met een volley in de korte hoek Matúš Kozáčik en vierde de 1-0 met de mensen die hem wedstrijdfit maakten.

De Duitsers lieten in de eerste helft zien waar ze toe in staat zijn en stuurden de Slowaken van het kastje naar de muur. Nadat Martin Škrtel in het strafschopgebied Mario Gomez duwde, kreeg Die Mannschaft een strafschop. Mesut Özil zag zijn penalty echter gekeerd worden door Kozáčik. De misser deerde de Duitsers niet, want na een knappe actie van Julian Draxler maakte Gomez vlak voor rust alsnog de 2-0.

Slowakije kreeg in de eerste helft slechts één goede kans, maar Manuel Neuer keerde op knappe wijze de inzet van Juraj Kucka. Na rust kwamen de Slowaken wat beter in het spel, maar alle hoop verdween toen Draxler na iets meer dan een uur spelen de 3-0 maakte. Na goed doorkoppen van Mats Hummels maakte Draxler, die de voorkeur kreeg boven Mario Götze, met een mooie volley het derde Duitse doelpunt.

In de kwartfinale krijgt Duitsland het hoe dan ook niet zo makkelijk als in de achtste finale. Die Mannschaft neemt het in de volgende ronde op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Italië en Spanje. Slowakije is klaar in Frankrijk en zal snel weer huiswaarts keren.

Door: Vincent Houttuin