27.06.2016 16:04

Deng: "PSV is een grote club in Europa"

Matt McKay (r.) begaat een overtreding op Thomas Deng (l.) tijdens het competitieduel Melbourne Victory - Brisbane Roar (09-04-2016).
Matt McKay (r.) begaat een overtreding op Thomas Deng (l.) tijdens het competitieduel Melbourne Victory - Brisbane Roar (09-04-2016).

Thomas Deng is blij met zijn (tijdelijke) transfer naar PSV. De Australische verdediger ziet PSV als een grote club in Europa en hoopt dan ook snel een plek in de hoofdmacht af te dwingen.

"PSV is een grote club in Europa", aldus Deng, die in eerste instantie voor één seizoen gehuurd wordt van Melbourne Victory, tegenover PSV TV. "Ik hoop me hier te ontwikkelen tot een goede speler en snel mee te trainen met het eerste team. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk in de selectie te komen", aldus de negentienjarige verdediger. 

Marcel Brands, technisch directeur van PSV, heeft veel vertrouwen in de jonge Australiër. "We hebben Deng al een tijdje in beeld. We willen hem via deze constructie een jaar de kans geven te wennen aan Nederland en de Nederlandse competitie. Als het van beide kanten bevalt zoals we verwachten en hopen, willen we hem aan het eind van het seizoen meerjarig vastleggen", aldus Brands.

Deng speelde het afgelopen seizoen dertien competitiewedstrijden in de A-League namens Melbourne Victory.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner