28.06.2016 21:20

Van den Berg tekent voor twee jaar bij Reading

Aanvoerder Joey van den Berg (l.) voert tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - sc Heerenveen overleg met trainer Foppe de Haan (r.). (16-01-2016)
Aanvoerder Joey van den Berg (l.) voert tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - sc Heerenveen overleg met trainer Foppe de Haan (r.). (16-01-2016)

Joey van den Berg stapt definitief over van sc Heerenveen naar Reading. De club uit de Championship maakt dinsdagavond bekend dat de dertigjarige middenvelder een contract voor twee seizoenen heeft getekend.

"Ik ben erg blij met de komst van Joey", zegt trainer Jaap Stam op de clubwebsite van Reading. "Ik denk dat hij het type speler is dat we nodig hebben in onze selectie. Het is een linkermiddenvelder, maar hij is ook inzetbaar als verdediger of op andere plekken op het middenveld."

"Ik wilde hem naar Reading halen omdat hij fysiek sterk genoeg is voor de Championship en omdat hij een winnaarsmentaliteit heeft. Joey wil het maximale uit zijn teamgenoten halen en is technisch zeer vaardig", vervolgt de Nederlandse trainer van Reading. "Hij leest het spelletje en heeft een goed uithoudingsvermogen. Hij heeft veel kwaliteiten om het goed te doen in deze competitie."

De middenvelder speelde sinds begin 2013 bij sc Heerenveen. Daarvoor stond hij twee en een half jaar onder contract bij PEC Zwolle. Hij speelde tot op heden in totaal 225 wedstrijden in het betaald voetbal en was 25 keer trefzeker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner