29.06.2016 09:55

'Talentvolle goalie tekent onverwachts bij NEC'

Keeperstrainer Wilfried Brookhuis (l.) geeft tijdens het trainingskamp in de winterstop instructies aan een van de keeperstalenten bij NEC, Maarten Paes (r.). (06-01-2016)
Keeperstrainer Wilfried Brookhuis (l.) geeft tijdens het trainingskamp in de winterstop instructies aan een van de keeperstalenten bij NEC, Maarten Paes (r.). (06-01-2016)

Tegen alle verwachtingen in lijkt Maarten Paes alsnog langer door te gaan bij NEC. De goalie staat al maanden in de belangstelling van PSV en leek zelfs een transfer te willen forceren, maar naar verluidt tekent de achttienjarige Paes binnenkort voor drie jaar bij.

De 1.92 meter lange doelman wordt gezien als de toekomstige eerste keeper in Nijmegen en daarom wil NEC hem graag langer vastleggen. Volgens de club kwamen speler en NEC via een mondelinge overeenkomst een driejarig contract overeen, maar toen PSV zich meldde wilde Paes erg graag naar Eindhoven verkassen. De Nijmegenaren hielden Paes echter aan zijn mondelinge overeenkomst, maar daar ging de zaakwaarnemer van de goalie niet mee akkoord.

Volgens De Gelderlander hebben NEC en het management van Paes de plooien echter gladgestreken en wordt het driejarig contract alsnog snel ondertekend. De club zelf maakt nog geen melding van een akkoord, maar een stap naar PSV lijkt nu uitgesloten. Paes is nog niet bij het eerste elftal van de Eredivisionist uit Gelderland gehaald, maar als het nieuwe contract inderdaad ondertekend wordt, zal dit niet te lang op zich laten wachten. Eerste doelman Brad Jones vertrekt bij NEC, daar komt de terugkeer van Hannes Halldórsson bij.

De IJslander, momenteel actief op het Europees kampioenschap in Frankrijk, wordt volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk eerste keeper. Joshua Smits en Marco van Duin zitten ook bij het eerste elftal als doelman, terwijl afgelopen seizoen Guy Smit als jonge keeper naar de selectie werd gehaald vanwege veel blessuregevallen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner