29.06.2016 10:26

'Southgate in beeld als Engelse bondscoach'

Gareth Southgate heeft een grote kans om de nieuwe bondscoach van Engeland te worden. Volgens de bookmakers is de oud-voetballer de grootste kanshebber om Roy Hodgson op te volgen, die teleurstelde op het Europees kampioenschap in Frankrijk.

Dit zocht FOX Sports dinsdagmorgen uit. Southgate, die meer dan vierhonderdvijftig wedstrijden speelde in de Premier League, is momenteel de bondscoach van Jong Engeland. Hodgson stapte begin deze week op bij de nationale ploeg van Engeland, nadat het land werd uitgeschakeld in de knock-outfase door IJsland. De Engelsen wachten al sinds 1966 op een hoofdprijs, maar zijn de laatste jaren niet in de buurt van eremetaal geweest.

In de Britse media wordt gesteld dat Southgate een tijdelijke functie krijgt bij Engeland, aangezien Arsène Wenger daarna wordt gezien als de bondscoach die Engeland succes moet bezorgen. De Fransman is op dit moment de langstzittende trainer in de Premier League, maar beschikt over een aflopend contract bij Arsenal. Engeland begint op 4 augustus aan de kwalificatiereeks voor het Wereldkampioenschap in Rusland.

In groep F moeten de Engelsen Litouwen, Malta, Schotland, Slowakije en Slovenië achter zich houden voor een plek op het WK in 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner