29.06.2016 13:42

Hooiveld aast op terugkeer naar Nederland

Jos Hooiveld heeft balbezit tijdens het competitieduel BK Häcken - AIK Solna (08-05-2016).
Jos Hooiveld heeft balbezit tijdens het competitieduel BK Häcken - AIK Solna (08-05-2016).

Jos Hooiveld hoopt op korte termijn een club te vinden in Nederland. De 33-jarige mandekker staat momenteel onder contract bij het Zweedse AIK Solna, maar gaat eerdaags op proef bij FC Groningen.

Hooiveld heeft bij AIK nog een contract tot het einde van het kalenderjaar 2017, maar de verdediger wil terugkeren naar Nederland. "Vanwege de prille zwangerschap van mijn vriendin heb ik aangegeven naar Nederland terug te keren", aldus Hooiveld tegenover Voetbal International. "Vanwege mijn verdienste voor AIK en ook mijn leeftijd waren ze bereid om mee te denken én mee te werken. In Nederland zijn mijn zaakwaarnemer en ik gaan informeren. En toen kwamen we snel bij Groningen uit. Onder anderen Henk de Jong, voorheen mijn coach bij het tweede team van sc Heerenveen, ken ik nog goed."

"Dat ik eerst op proef kom meetrainen vind ik geen enkel probleem, ben je gek; ik ben tenslotte geen 26 meer… Maar ik weet wat ik kan en ook wat ik niet kan, dus dat zit wel goed. Nee, met de trainer of andere stafleden heb ik nog niet gesproken. Ik moet het de komende dagen op de training maar laten zien. We zullen de komende periode kijken of het van beide kanten klikt en wat we aan elkaar hebben, maar het zou ideaal zijn als ik na al die jaren weer dichter bij huis kan voetballen. Zelf kom ik uit Drenthe, maar al enkele jaren terug hebben mijn vriendin en ik een huis in Groningen laten bouwen."

Hooiveld was in 2006 (namens PEC Zwolle) voor het laatst actief in Nederland, daarna speelde hij onder meer voor Celtic en Southampton.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner