30.06.2016 10:45

Fledderus over Danilo: "Was hem vergeten"

Danilo (#13) bedankt na afloop van het EK-duel Kroatië - Portugal het publiek (25-06-2016).
Danilo (#13) bedankt na afloop van het EK-duel Kroatië - Portugal het publiek (25-06-2016).

Danilo, die momenteel met Portugal actief is op het EK in Frankrijk, liet als speler van Roda JC Kerkrade (tijdens het seizoen 2012/2013) geen sterke indruk achter op Mark-Jan Fledderus. De Portugees had power, maar ging steevast in de fout.

"Eerlijk gezegd was ik hem een beetje vergeten", vertelt Fledderus in gesprek met Voetbal International. "Vooral omdat hij niet bepaald een onuitwisbare indruk had achtergelaten. Fysiek was Danilo heel goed, maar voetballend had hij in Nederland best wat moeite."

"Tactisch leek hij er weinig van te begrijpen; acties voerde hij te laat uit of hij ging domweg in de fout. Al kwam dat denk ik vooral door de taalbarrière. Als controlerende middenvelder moet je veel communiceren met de middenvelders voor je en verdedigers achter je. Volgens mij had de 
trainer hem de laatste duels van het seizoen maar centraal achterin gezet…"

"Nu terugdenkend kon iedereen bij Roda wel zien dat Danilo mogelijkheden had", vervolgt de linksback annex middenvelder van Heracles Almelo. "De onderlinge duels won hij heel makkelijk, ook op de training in een partij vier-tegen-vier zag je één brok body en power. Maar nee, hij straalde toen niet uit dat hij drie jaar later met een aansprekend team op een EK zou staan. Danilo sprak dat ook niet uit, hij was juist heel vriendelijk en rustig, zonder branie. En het was ook niet iemand die bijvoorbeeld heel erg veel extra arbeid voor zichzelf deed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner