30.06.2016 11:01

VIDEO: Kâzım scoort bij debuut voor Coritiba

Colin Kâzım-Richards scoort bij zijn debuut voor Coritiba tijdens het competitieduel met Atlético Paranaense (30-06-2016).
Colin Kâzım-Richards scoort bij zijn debuut voor Coritiba tijdens het competitieduel met Atlético Paranaense (30-06-2016).

Colin Kâzım-Richards kan terugkijken op een schitterend debuut voor Coritiba FC. De Turkse Engelsman debuteerde in de nacht van woensdag op donderdag namens de Braziliaanse club en scoorde gelijk de winnende treffer.

Coritiba nam het woensdagnacht in eigen huis op tegen de grote rivaal Atlético Paranaense en wist dankzij de treffer van Kâzım met 1-0 te winnen. Kâzım, die onlangs het Schotse Celtic verruilde voor Coritiba, kwam na 63 minuten in het veld voor middenvelder Ruy. Kâzım scoorde in de 81e minuut via een kopbal en bracht daarmee het publiek in extase.

Kâzım stond een half jaar geleden nog onder contract bij Feyenoord. De Turk had tijdens het seizoen 2013/2014 een basisplaats in Rotterdam en wist elf competitietreffers te produceren. Het afgelopen seizoen moest Kâzım het doen met een reserveplaats achter spits Michiel Kramer, waardoor Kâzım afgelopen winter besloot om Feyenoord in te ruilen voor Celtic. Na dertien officiële duels - en twee treffers - namens Celtic vertrok Kâzım onlangs naar Brazilië, het land van zijn vrouw.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner