30.06.2016 19:09

Ajax verliest opnieuw talent aan Engelse club

Juan Familia-Castillo, speler van Ajax B1, laat zich zien tijdens de Future Cup in Amsterdam. (28-03-2016)
Juan Familia-Castillo, speler van Ajax B1, laat zich zien tijdens de Future Cup in Amsterdam. (28-03-2016)

Chelsea heeft de komst van de zestienjarige Juan Familia-Castillo bevestigd. De linkerverdediger annex middenvelder komt over van Ajax, dat zodoende opnieuw een groot talent de jeugdopleiding ziet verlaten.

De transfer hing al tijden in de lucht, maar is donderdag definitief bevestigd door de Londense club. "Juan is een opwindende speler die wij al tijden, ook in zijn periode bij Ajax, volgden", stelt Chelsea op de website. "In zijn eerder jeugdjaren heeft hij meer als vleugelspeler gespeeld, maar de laatste tijd is hij meer een centrale middenvelder."

"Hij was aanvoerder van zijn team bij Ajax en bij het Nederlands elftal Onder - 16", gaat de club trots verder met de introductie van Castillo. "Daarom kent hij al veel van zijn nieuwe ploeggenoten aangezien hij op internationaal niveau al tegen ze heeft gespeeld."

In de afgelopen jaren verloor Ajax al vaker een groot talent. Donyell Malen (Arsenal), Javairo Dilrosun (Manchester City) Timothy Fosu-Mensah (Manchester United en Mink Peeters (Real Madrid) ging Castillo namelijk al voor met een transfer naar een buitenlandse grootmacht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner