30.06.2016 22:40

Olde Riekerink jaar langer bij Galatasaray

De Nederlandse trainer heeft met Galatasaray zojuist de Turkse beker gewonnen ten koste van Fenerbahçe. (26-05-2016)
De Nederlandse trainer heeft met Galatasaray zojuist de Turkse beker gewonnen ten koste van Fenerbahçe. (26-05-2016)

Jan Olde Riekerink blijft langer trainer bij Galatasaray. De Turkse grootmacht heeft het contract van de 53-jarige Nederlandse trainer verlengd tot de zomer van 2017, die op interim-basis werd aangesteld in maart.

Door de tegenvallende resultaten werd Mustafa Denizli ontslagen. Olde Riekerink, die al hoofd jeugdopleiding was in Istanbul, nam het stokje toe over. De resultaten werden ook onder de leiding van de Nederlander niet veel beter, maar toch houdt de Turkse clubleiding vertrouwen in Olde Riekerink.

Ryan Donk en Wesley Sneijder sloten met Galatasaray de Turkse competitie af als de nummer zes. De ploeg won, ten koste van aartsrivaal Fenerbahçe, wel de beker. Echter speelt de ploeg geen Europees voetbal in het nieuwe seizoen, daar de club vanwege een Financial Fair Play-straf hiervoor is uitgesloten.

Na een lange periode van onzekerheid, is voor Olde Riekerink nu duidelijk wat hem te wachten staat. Voor het eenjarige contract ontvangt de Nederlander ongeveer 900.000 euro bij Galatasaray. Die ploeg maakte ook bekend dat het op 30 juli een oefenwedstrijd speelt tegen Manchester United. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner