01.07.2016 12:25

Dinamo Moskou wil hoofdprijs voor Büttner

Alexander Büttner staat voor een vertrek bij Dinamo Moskou. De Nederlandse back mag van zijn Russische werkgever ook vertrekken, maar niet zomaar. Dinamo wil de hoofdprijs vangen voor Büttner.

Sinds januari kwam Büttner op huurbasis uit voor Anderlecht. Voor het laatst droeg de Nederlander het shirt van Dinamo Moskou op 2 augustus 2015. De Russische club staat open voor een vertrek van de oud-speler van Vitesse, maar Büttner heeft nog een contract tot 2017. De club hoopt dus nog enkele miljoenen aan hem te verdienen.

"Zijn huurcontract in België liep eind juni af en maandag meldt hij zich weer in Rusland", laat zijn zaakwaarnemer Alexander Bursac weten in gesprek met Voetbal International. "Dinamo wil meewerken aan een transfer, maar vraagt nog een behoorlijk bedrag. Eigenlijk kunnen ze door die degradatie niet al te hoge eisen stellen aan clubs die zich melden. Maar ik denk dat ze wachten tot een Russische topclub zich meldt en dat ze daarom de prijs zo hoog houden."

Büttner zou volgend seizoen zomaar in Turkije kunnen voetballen. Verscheidene clubs uit de SüperLig hebben interesse getoond. "Daar zal nog wel een vervolg op komen. Ik had eigenlijk al verwacht meer duidelijkheid te hebben, maar we zullen binnen enkele dagen wel weten naar welke club hij vertrekt. Ik vlieg morgen naar Turkije en hoop op heel korte termijn iets concreets te hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner