01.07.2016 14:12

Crystal Palace heeft ook Mandanda binnen

Steve Mandanda als doelman van Frankrijk tijdens een oefeninterland tegen Nederland. (25-03-2016)
Steve Mandanda als doelman van Frankrijk tijdens een oefeninterland tegen Nederland. (25-03-2016)

Steve Mandanda vertrekt bij Olympique Marseille. De doelman maakt de overstap naar de Premier League en tekent een contract voor drie seizoenen bij Crystal Palace.

De club uit Londen maakte vrijdagochtend de komst van Andros Townsend wereldkundig en heeft nu dus opnieuw beet. Mandanda komt voor een onbekend bedrag over van Olympique Marseille. De doelman stond de afgelopen negen seizoen onder contract bij de Franse club, maar kiest nu voor een nieuwe uitdaging.

Mandanda is op dit moment met Frankrijk actief op het EK Voetbal, maar heeft de medische keuring bij Crystal Palace al doorstaan. Voorzitter Steve Parish is zeer gelukkig met de komst van de ervaren doelman: "Hij brengt enorm veel ervaring op club- en landniveau en weet bovendien wat het is om prijzen te winnen."

De 31-jarige doelman speelde in totaal 443 wedstrijden voor Olympique Marseille en won eenmaal de Franse landstitel. Mandanda werd bovendien viermaal uitgeroepen tot doelman van het jaar in de Ligue 1. De doelman speelde daarnaast nog 22 interlands voor het Franse nationale elftal, maar is op dit moment reservekeeper achter Hugo Lloris.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner