01.07.2016 16:13

Riekerink blij met kans bij Galatasaray

Jan Olde Riekerink is als lid van de Chinese voetbalbond aanwezig op het jeugdtoernooi van de Copa Amsterdam. (02-06-2012)
Jan Olde Riekerink is als lid van de Chinese voetbalbond aanwezig op het jeugdtoernooi van de Copa Amsterdam. (02-06-2012)

Jan Olde Riekerink is ook aankomend seizoen hoofdtrainer bij Galatasaray. De oefenmeester leidde vrijdag de eerste training van zijn club en kijkt uit naar het aanstaande voetbaljaar.

De 53-jarige trainer verlengde onlangs zijn contract tot de zomer van 2017. Riekerink werd in maart aangesteld als interim-trainer na het ontslag van Mustafa Denizli. Hoewel de resultaten niet verbeterden, koos de clubleiding om Riekerink te behouden als hoofdcoach. "In eerste instantie was de bedoeling dat ik weer zou terugkeren in de rol van hoofd jeugdopleidingen", vertelt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International. "Maar met de bekerwinst - en ook door mijn manier van werken met de spelers - was de club heel tevreden."

Riekerink hoopt de komende tijd nog op versterkingen, maar vindt het lastig om te bepalen hoe zijn selectie er aankomend seizoen uit gaat zien. "Op dit moment ontbreekt de helft van de selectie. Spelers hebben nog vakantie vanwege deelname aan het EK. Ryan Donk heeft al wel getraind, Wesley Sneijder meldt zich de zevende op de club. Met mijn staf heb ik een lijst en schaduwlijst van spelers. Alleen in dit stadium weet nog niemand welke spelers zullen blijven, welke voor ons interessante jongens haalbaar zijn.'

De doelstelling voor komend seizoen is helder volgens Riekerink. Met Besiktas en Fenerbahçe strijden om de titel in de Turkse competitie. "Mijn voordeel is dat ik nu vanaf de eerste dag van het seizoen mijn stempel op de ploeg kan drukken. Die tijd was vorig seizoen natuurlijk veel te kort. De komende weken wordt het hard werken. Met de selectie vertrekken we binnenkort naar Zwitserland en Denemarken. En met Manchester United en Atlético Madrid hebben we een aantal interessante oefenduels gepland", aldus Riekerink.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner