01.07.2016 16:56

Rodgers blij met trefzekere Çiftçi bij Celtic

Nadir Çiftçi vecht namens Celtic een duel uit met Abdoulaye Ba van Fenerbahçe. (10-12-2015)
Nadir Çiftçi vecht namens Celtic een duel uit met Abdoulaye Ba van Fenerbahçe. (10-12-2015)

Nadir Çiftçi heeft een goede indruk gemaakt bij Celtic. De aanvaller was als invaller trefzeker en kreeg de complimenten van trainer Brendan Rodgers.

Celtic begon de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een oefenduel tegen het Sloveense NK Celje. Het duel eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel, maar Rodgers was na afloop heel positief over de invalbeurt van Çiftçi. "Nadir was fantastisch", laat Rodgers weten aan Voetbal International. "Tijdens de training werkt hij hard en hij heeft zich als aanvaller aangepast aan de manier van spelen zoals wij voor ogen hebben. Dus veel druk zetten op de centrale verdedigers en keeper. En afgezien van zijn goal hield Nadir de bal ook goed vast."

De 24-jarige spits tekende vorig jaar een contract voor vier seizoenen bij Celtic, maar slaagde er niet in een basisplaats te veroveren bij de Schotse topclub. Een verhuurperiode aan het Turkse Eskişehirspor bood eind januari uitkomst voor het jeugdproduct van NAC Breda. "Veel jongens heb ik nu voor het eerst zien voetballen, maar Nadir herinner ik me nog als jeugdige speler van Portsmouth (2007-2010, red.). Destijds speelde hij eens tegen mijn zoon Anton die in een jeugdteam van Chelsea zat", herinnert Rodgers zich. "Toen was Nadir enorm dynamisch. Als hij dat opnieuw kan aantonen in de wedstrijden, kunnen we nog veel plezier aan hem beleven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner