02.07.2016 19:00

PSV en Feyenoord winnen eerste oefenduel

Dirk Kuyt mist een strafschop tijdens het oefenduel RKSV Driel - Feyenoord (02-07-2016).

PSV en Feyenoord zijn met een overwinning aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. PSV wist met 3-1 te winnen van vv Dongen, dat het afgelopen seizoen promoveerde naar de Derde Divisie Zondag, terwijl Feyenoord weinig moeite had met vierdeklasser RKSV Driel: 0-16.

PSV begon zaterdagmiddag met onder meer Davy Pröpper, Adam Maher, Gastón Pereiro en Jürgen Locadia in de basis en had in Dongen een half uur nodig om op voorsprong te komen. Locadia werd gevloerd in het strafschopgebied, waarna Pereiro vanaf elf meter wist te scoren. Twee minuten later verdubbelde Locadia de score met een prima afstandsschot. Na rust werd er veel gewisseld en kwam PSV met een relatief jonge ploeg in het veld. Dongen wist daarvan te profiteren en scoorde de 1-2. Vlak voor tijd was jongeling Matthias Verreth verantwoordelijk voor de einduitslag: 1-3.

Feyenoord had het zaterdagmiddag vrij makkelijk met laagvlieger Driel. Al na één minuut kwamen de Rotterdammers op voorsprong via een eigen doelpunt van Driel. Feyenoord liep vervolgens snel uit en ging rusten met een 8-0 voorsprong. Dirk Kuyt (tweemaal), Michiel Kramer, Lucas Woudenberg, Simon Gustafson, Jan-Arie van der Heijden en Eljero Elia waren trefzeker. Feyenoord had met een 9-0 voorsprong de rust in moeten gaan, maar Kuyt schoot een strafschop tegen de paal. Na rust werd er ook bij Feyenoord volop gewisseld, maar de doelpunten bleven vallen. Nieuweling Nicolai Jørgensen was bij zijn debuut voor Feyenoord goed voor vier treffers. Ook Tonny Vilhena (hattrick) en Miquel Nelom waren trefzeker. Na rust faalde ook Marko Vejinović vanaf de strafschopstip.