03.07.2016 21:15

Derby van New York prooi voor New York City

New York City heeft de derby tegen New York Red Bulls gewonnen. In het Yankee Stadium was NY City met 2-0 te sterk. De zijtak van Manchester City ging er zo met de overwinning vandoor.

De grote namen stonden aan de zijde van City. Patrick Vieira is de hoofdtrainer en de Fransman stuurde onder meer David Villa, Andrea Pirlo en Frank Lampard het veld in. New York RB heeft minder geïnvesteerd. Thierry Henry stond er tot 2014 onder contract, maar was ook de laatste grote stunt.

New York City FC was de favoriet en ook de ploeg die het beste van het spel had. Uit een ingestudeerde hoekschop van Pirlo zorgde Jack Harrison al na acht minuten voor de openingstreffer.

Na de rust besliste David Villa de wedstrijd. Een fraaie aanval eindigde via Harrison bij de Spanjaard, die alleen nog hoefde binnen te tikken. De Red Bull's eindigden de wedstrijd nog met tien man. Chris Duvall stond vol op de enkel van Pirlo en mocht vertrekken. City sleepte te overwinning simpel over de streep, waardoor New York voorlopig blauw kleurt.