05.07.2016 15:21

Argentijn tweede aankoop voor ADO Den Haag

José San Román (r.) probeert tijdens een duel van Huracán tegenstander Jonathan Copete (r.) van Atlético Nacional van de bal te houden. (27-04-2016)
José San Román (r.) probeert tijdens een duel van Huracán tegenstander Jonathan Copete (r.) van Atlético Nacional van de bal te houden. (27-04-2016)

José San Román is voor ADO Den Haag de tweede aankoop voor het nieuwe seizoen. De 27-jarige Argentijn zette dinsdag zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen. San Román is gehaald voor de rechtsbackpositie.

Volgens ADO zaten ook clubs uit de Primera División en de Serie A achter de verdiensten van de verdediger aan. De Residentieclub neemt de speler over van Club Atlético Huracán, dat in Argentinië uitkomt op het hoogste niveau. San Román is de eerste Argentijn in dienst van ADO en gaat met rugnummer dertien spelen.

"Ik kijk er erg naar uit om voor deze mooie club te gaan spelen", vertelt de aankoop op de website van ADO. "Ik heb vernomen dat de supporters hier werklust van de spelers verwachten. Dat is een mentaliteit die wel bij mij past. Met mijn jarenlange ervaring denk ik van grote waarde te kunnen zijn voor ADO. Ik besef dat er genoeg concurrentie is voor mijn plek, maar dat motiveert mij."

San Román begon zijn loopbaan als professioneel voetballer in 2006 bij River Plate. Voor die club speelde hij slechts één duel, waarna hij vertrok naar Tigre. In 2010 maakte de verdediger een transfer naar San Lorenzo, waarna hij via Real Zaragoza B, Godoy Cruz en Arsenal de Sarandi bij Huracán terechtkwam.

Onlangs nam de Eredivisie-club Ashraf el Mahdioui al transfervrij over van Jong Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner