07.07.2016 10:21

NAC versterkt zich met Belgische sluitpost

Jorn Brondeel (#26) loopt warm tijdens de eerste training van Lierse SK (29-06-2015).
Jorn Brondeel (#26) loopt warm tijdens de eerste training van Lierse SK (29-06-2015).

NAC Breda heeft een principeakkoord bereikt met Jorn Brondeel. De Belgische doelman wordt voor twee seizoenen gehuurd van Lierse SK. Brondeel had bij Lierse nog een contract tot medio 2018, maar de Belg heeft zijn contract in België met twee seizoenen verlengd.

De transfer van de 22-jarige doelman wordt donderdag afgerond. Hans Smulders, technisch manager van NAC, is blij met de komst van Brondeel. "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Jorn al flink wat ervaring onder de lat in het Belgisch betaald voetbal. Hij heeft bij Antwerp en Lierse bewezen dat hij een betrouwbare en zeer getalenteerde goalie is. Bij beide clubs wist hij heel snel het vertrouwen te winnen van de technische staf en betaalde hij dit dubbel en dwars terug. Ik weet zeker dat hij bij NAC de volgende stap kan zetten en ook in deze entourage kan excelleren", aldus Smulders.

Ook Brondeel is blij met zijn transfer. "Toen ik hoorde van de interesse van NAC was ik direct gecharmeerd. Allereerst vanwege de uitdaging om NAC terug te brengen naar de Eredivisie, maar ook omdat ik voel dat deze stap goed is voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kan dan ook niet wachten om 23 juli op de Open Dag mijn eerste wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion te spelen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner