07.07.2016 19:08

Roemenië stelt Daum aan als bondscoach

Christoph Daum is de nieuwe bondscoach van Roemenië. De Duitse trainer krijgt de taak om de Roemenen naar het WK 2018 in Rusland te leiden. Daum, oud-trainer van onder meer Bayer Leverkusen en en Fenerbahçe, is de opvolger van Anghel Iordănescu, die na het EK in Frankrijk afzwaaide.

Het zal niet eenvoudig worden voor Daum om zich met Roemenië te plaatsen voor het WK dat over twee jaar plaatsvindt. De Roemenen zijn in een WK-kwalificatiegroep ingedeeld met onder meer Denemarken en Polen. Alleen de nummer één van de groep kwalificeert zicht direct voor de eindronde. De nummer twee stroomt door naar de play-offs.

Roemenië deed deze zomer mee aan het EK in Frankrijk en had lange tijd goede papieren om de groepsfase te overleven. De Roemenen verloren ternauwernood van Frankrijk (1-2), speelden gelijk tegen Zwitserland (1-1) en moesten het karwei afmaken tegen Albanië. In de laatste groepswedstrijd ging Roemenië echter met 0-1 onderuit, waardoor het einde verhaal was voor de manschappen van Iordănescu.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner