08.07.2016 13:52

Čech niet langer meer Tsjechisch international

Petr Čech heeft besloten om de Tsjechische nationale ploeg vaarwel te zeggen. De doelman van Arsenal, inmiddels alweer 34 jaar oud, houdt het voor gezien na 124 interlands voor Tsjechië. Daarmee is hij recordhouder van zijn land.

Het Europees kampioenschap was het toetje dat de sluitpost nog mocht meemaken als international. Helaas verliep het toernooi niet zoals gehoopt. De openingswedstrijd tegen de Spanjaarden werd met 1-0 verloren, tegen de Kroaten werd in de slotfase nog met 2-2 gelijkgespeeld, maar de 2-0 nederlaag tegen Turkije betekende de uitschakeling in groep D.

In de aanloop naar het toernooi, speelden de Tsjechen tegen Malta. Dat was optreden 119 van Čech voor de nationale ploeg, waarmee hij Karel Poborský, de held van het team uit 1996, van de troon stootte als recordinternational.

De doelman, die lange tijd onder contract stond bij Chelsea, begon zijn internationale loopbaan in 2002, tijdens de EK kwalificatiewedstrijd tegen de Moldaven. De ploeg kwalificeerde zich voor het toernooi in 2004 en werd door de latere winnaar Griekenland in de halve finale uitgeschakeld na verlenging.

Čech was ook de sluitpost van zijn land tijdens het WK van 2006 in Duitsland. De ploeg kwam toen niet verder dan de poulefase. Tijdens het EK van 2008 speelde Tsjechië ook niet meer dan groepswedstrijden, terwijl in 2012 Portugal met 1-0 te sterk was in de kwartfinale.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner