08.07.2016 14:34

Velthuizen bij Hapoel Haifa voor proefperiode

Piet Velthuizen kijkt niet vrolijk na Vitesse - NAC Breda. Door zijn fout viel de 2-2 van NAC Breda, wat uiteindelijk ook de eindstand was. (25-10-2014)
Piet Velthuizen kijkt niet vrolijk na Vitesse - NAC Breda. Door zijn fout viel de 2-2 van NAC Breda, wat uiteindelijk ook de eindstand was. (25-10-2014)

De clubloze Piet Velthuizen is momenteel in Israël om een contract af te dwingen bij Hapoel Haifa. De doelman, van wie het contract deze zomer afliep bij Vitesse, werkt momenteel een proefperiode af bij die club.

In zijn eerste periode bij de Arnhemmers, van 2006 tot 2010, was Velthuizen zeer succesvol. De sluitpost verdiende er een transfer door naar het Spaanse Hércules CF, dat toen in de Primera División speelde. Dat avontuur draaide uit op een teleurstelling, aangezien Velthuizen niet verder kwam dan drie wedstrijden.

Een jaar later keerde hij alweer terug naar de club die hem groot had gebracht: Vitesse. Nadat hij in 2014 na enkele blunders zijn plaats onder de lat kwijtraakte aan concurrent Eloy Room, keepte Velthuizen geen enkele wedstrijd meer in de Eredivisie. Doordat hij een grootverdiener was in de selectie van de Arnhemmers, besloot de club om het aflopende contract niet te verlengen.

In totaal keepte de 29-jarige Velthuizen maar liefst 216 wedstrijden in de Eredivisie. Nu mag de doelman zich dus bewijzen bij Hapoel Haifa, dat zich maar ternauwernood wist te handhaven in de hoogste Israëlische competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner