09.07.2016 09:10

Velthuizen na tien jaar Vitesse richting Israël

Doelman Piet Velthuizen gaat aan de slag bij Hapoel Haifa. De 29-jarige Velthuizen was na zijn vertrek bij Vitesse op zoek naar een nieuwe werkgever en vond die in Israël. Velthuizen trainde afgelopen week mee met Hapoel Haifa en dat resulteerde in een contract voor één jaar.

De geboren Nijmegenaar raakte tijdens het seizoen 2014/2015 zijn basisplaats bij Vitesse kwijt aan Eloy Room. Velthuizen zat zich afgelopen voetbaljaar te verbijten op de bank in Arnhem, waar zijn contract deze zomer afliep. De eenmalig international, die in 2009 een helft meedeed bij het Nederlands elftal in de oefeninterland tegen Japan, gaat bij Hapoel Haifa zijn tweede buitenlandse avontuur aan. Het eerste avontuurtje in Spanje bij Hércules liep uit op een teleurstelling.

"Ik wil hier een jaar knallen en dan nog een mooie stap maken of wellicht bijtekenen in Israël", zei Velthuizen vrijdag tegen De Gelderlander. De goalie zat in totaal tien jaar bij de selectie van Vitesse, hij kwam in 1999 in de jeugdopleiding van de Arnhemmers terecht. Hapoel Haifa ontsnapte vorig seizoen aan degradatie. De ploeg kwam in de degradatiepoule terecht na het seizoen en wist zich alleen op doelsaldo te handhaven op het hoogste niveau.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner