09.07.2016 11:59

Frankrijk voor Tissoudali: "Clubs hapten niet"

Tarik Tissoudali behoudt het overzicht tijdens de wedstrijd Fortuna Sittard - SC Telstar. (15-02-2016)
Tarik Tissoudali behoudt het overzicht tijdens de wedstrijd Fortuna Sittard - SC Telstar. (15-02-2016)

Tarik Tissoudali leek deze zomer hard op weg naar de Eredivisie, maar uiteindelijk werd het de Ligue 2 voor de aanvaller, die bij SC Telstar een goed seizoen draaide. Tissoudali koos voor Frankrijk omdat de Eredivisie niet snel genoeg acteerde.

Clubs als Heracles Almelo, Willem II, Vitesse en FC Utrecht hadden Tissoudali al gescout. "Vorige week kwam daar ineens een club uit Frankrijk bij", kijkt de linksbuiten met Voetbal International terug op zijn transfer. "Toen mij werd verteld dat die club in de Ligue 2 uitkwam, heb ik gezegd dat ik het niet zou doen. Maar bij Telstar werd gezegd dat het een mooie club was, en na wat gesprekken met mensen uit mijn omgeving en wat research kwam ik daar ook achter."

"Het bleek te gaan om Le Havre, een ambitieuze club met een mooie geschiedenis. Een club waar pas nog een speler voor meerdere miljoenen is weggekocht. Ik vond dat de Eredivisie-clubs niet echt hapten, ze zetten er de vaart niet echt achter. Bij Le Havre werd ik ontvangen alsof ze me al jaren kenden." Tissoudali scoorde afgelopen seizoen negentien keer in de Jupiler League en sluit maandag aan in de havenstad.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner