09.07.2016 17:02

Feyenoord neemt pas laat afstand in Rijnsburg

Rijnsburgse Boys heeft het Feyenoord zaterdag in een oefenwedstrijd lang lastig gemaakt. De amateurclub, die komend seizoen uitkomt in de Derde Divisie, stond tot de 57e minuut met 1-0 voor. Feyenoord maakte daarna alsnog het verschil en scoorde vijf keer (1-5).

Tonny Vilhena, die onlangs zijn contract bij de Rotterdammers verlengde, nam twee doelpunten voor zijn rekening. Eljero Elia, Jens Toornstra en de nieuwe Deense spits Nicolai Jørgensen scoorden ook voor het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Na het wegvallen van doelman Kenneth Vermeer, die lange tijd geblesseerd moet toekijken, keepte zaterdag Pär Hansson de eerste helft en Justin Bijlow de tweede. Brad Jones, waar Feyenoord donderdag een akkoord mee bereikte, zat nog niet bij de groep. Feyenoord won eerder in de voorbereiding met 16-0 van de amateurs van RKSV Driel.