09.07.2016 19:10

Ajax blameert zich in eerste oefenwedstrijd

Amin Younes (l.) gaat het duel aan met Maximilian Mayer (r.) tijdens de oefenwedstrijd FC Liefering - Ajax. (09-07-2016)

Ajax heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in de eerste wedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen te verliezen. In Oostenrijk gingen de Amsterdammers met 3-4 onderuit tegen FC Liefering, een club die afgelopen seizoen vierde werd op het tweede niveau van Oostenrijk.

In de eerste helft kwam Ajax op een 0-2 achterstand, bijzonder genoeg terwijl de beoogde basisopstelling in het veld stond. Met Jasper Cillessen onder de lat, Joël Veltman en Jairo Riedewald in het hart van de verdediging en verder nog spelers als Amin Younes en Riechedly Bazoer, lukte het de ploeg niet om tot scoren te komen tegen FC Liefering.

In de tweede helft maakten Anwar El Ghazi (twee keer) en Donny van de Beek drie doelpunten, maar omdat de Oostenrijkse formatie ook twee keer scoorde, ging de eerste oefenwedstrijd van Ajax verloren. De formatie uit de hoofdstad heeft nog vijf oefenduels op de agenda staan, voordat men uitkomt in de derde voorronde van de Champions League.