10.07.2016 11:11

'Serie A biedt Ajax-spits Živković een uitweg'

Na een pittige training in Oostenrijk zoekt Ajax-spits Richairo Živković wat verkoeling in de beek. (08-07-2016)
Na een pittige training in Oostenrijk zoekt Ajax-spits Richairo Živković wat verkoeling in de beek. (08-07-2016)

Richairo Živković wordt mogelijk uit zijn benaderde positie bij Ajax bevrijd. De spits heeft moeite om definitief door te breken bij het eerste elftal, maar staat in de belangstelling van middenmoter Bologna FC. Živković verblijft momenteel met de selectie in Oostenrijk, maar volgens de officiële berichtgeving van Ajax begint de spits het officiële seizoen bij Jong Ajax in de Jupiler League.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Sky Italia ziet Bologna, de nummer veertien uit de Serie A, in Živković de ideale stand-in/concurrent voor Mattia Destro, die vorig seizoen acht keer scoorde in de Italiaanse competitie. Živković beschikt bij Ajax nog over een contract tot 2019, dat hij tekende na zijn vertrek bij FC Groningen.

Sinds zijn vertrek bij de club uit het noorden van het land maakte Živković vooral indruk in de Jupiler League, met 24 doelpunten in 38 duels in dienst van Jong Ajax, maar speeltijd bij het eerste elftal bleef beperkt tot elf wedstrijden. Op het trainingskamp in Oostenrijk is Živković wel eerste spits, maar dit komt omdat Arkadiusz Milik van zijn vakantie geniet na het EK in Frankrijk.

Daarnaast is Ajax van plan om de transfermarkt op te gaan om een nieuwe spits te halen, terwijl met Mateo Cassierra al een nieuwe, talentvolle spits is gehaald. Omdat een vertrek van Milik echter niet ondenkbaar is, lijkt Živković niet zomaar te mogen vertrekken uit Amsterdam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner