11.07.2016 08:05

Pepe draagt EK-titel op aan Cristiano Ronaldo

Toen Cristiano Ronaldo zondag de EK-finale al na 24 minuten huilend per brancard verliet, sprak Pepe zijn ploeggenoten even indringend toe. "Ik zei tegen ze: we moeten voor Cristiano winnen", vertelde de Portugese verdediger na de EK-finale tegen Frankrijk. "Het was een zware klap voor ons, want we raakten onze belangrijkste man kwijt waar we allemaal onze hoop op hadden gevestigd. Hij is de man die op ieder moment een doelpunt kan maken."

De ijzersterke defensie onder leiding van Pepe gaf amper kansen weg en in de verlenging sloeg de karaktervolle ploeg van bondscoach Fernando Santos zelf toe. Invaller Éder bezorgde Ronaldo en de rest van de Portugal de Europese hoofdprijs (1-0).

"We hebben bloed, zweet en tranen gegeven en uiteindelijk een briljante pagina in de Portugese voetbalhistorie bijgeschreven", zei Pepe, die werd uitgeroepen tot 'man of the match'. "We hebben geleden en keihard gevochten. Dat was de enige manier om te winnen. Wij vertegenwoordigen Portugal, een prachtig land vol immigranten. Deze titel is voor iedereen in ons land."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner