11.07.2016 14:48

Ook Pellè tekent miljoenencontract in China

Graziano Pellè kan juichen tijdens het competitieduel Southampton - Crystal Palace (15-05-2016).
Graziano Pellè kan juichen tijdens het competitieduel Southampton - Crystal Palace (15-05-2016).

Graziano Pellè vertrekt per direct van Southampton naar China. De Italiaanse spits heeft een contract getekend bij Shandong Luneng. Pellè is de aankomende tweeënhalf jaar actief in de Chinese Super League.

De transfer van Pellè naar Shandong Luneng is goed nieuws voor Feyenoord. De Italiaan vertrok twee seizoenen geleden van Feyenoord naar Southampton en de Rotterdammers sloten een gunstige deal, want Feyenoord heeft namelijk recht op een doorverkooppercentage van tien procent. Pellè had in Zuid-Engeland nog een contract voor één seizoen.

De Italiaanse aanvaller werd in verband gebracht met een transfer naar Chelsea, waar Antonio Conte aankomend seizoen trainer is, maar de oud-speler van Feyenoord en AZ Alkmaar kiest voor een overgang naar China. Pellè wist de afgelopen twee jaar een sterke indruk achter te laten in de Premier League. Tijdens zijn eerste seizoen bij Southampton scoorde Pellè twaalf keer in de Engelse Premier League. Het afgelopen seizoen was de Italiaan goed voor elf competitietreffers. Tijdens het EK in Frankrijk wist Pellè twee keer te scoren. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner