11.07.2016 19:13

Ook in Rotterdam kassa na gigaklapper Pellé

Bij Feyenoord is ongetwijfeld verheugd gereageerd op de transfer van Graziano Pellè naar het Chinese Shandong Ludeng. De overstap van de Italiaan doet namelijk ook in De Kuip de kassa stevig rinkelen.

Van de vijftien miljoen euro die de Chinezen naar Southampton overmaken, ontvangt Feyenoord tien procent, zo maakte technisch directeur van de Rotterdammers Martin van Geel vorige week geleden al bekend. Dat betekent dus dat er anderhalf miljoen overgemaakt zal moeten worden uit het St. Mary’s Stadium. AZ, een andere oud-werkgever van de Italiaanse spits, ontvangt voor zover bekend niets voor de overgang.

Hoewel de financiële afdeling van Feyenoord ongetwijfeld blij zal zijn met deze toch onverwachte bonus, zal het bedrag toch behoorlijk verbleken bij wat Pellé zelf gaat verdienen in het Verre Oosten. Hij heeft een contract voor 2,5 jaar getekend in China en gaat in die tijd het nettobedrag van 25 miljoen euro verdienen. Na aftrek van belastingen houdt slechts een handjevol voetballers in Europa dat bedrag over.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner