11.07.2016 20:59

'Benteke akkoord en wordt grootverdiener'

Christian Benteke lijkt Liverpool al na een seizoen te verlaten. Zijn werkgever is met Crystal Palace bezig de laatste plooien over de transfersom glad te strijken, terwijl de Belg persoonlijk al akkoord zou zijn.

Volgens informatie van de Mirror zou de overgang deze week al beklonken kunnen worden. Benteke zou op Selhurst Park zo’n 118.000 euro in de week kunnen gaan verdienen, hetgeen hem gelijk zou stellen aan Yoann Cabaye, de grootverdiener in de selectie van Alan Pardew. Over de transfersom moeten de clubs het nog eens worden, maar verwacht wordt dat Palace een bedrag overmaakt dat in de buurt komt van wat Liverpool een jaar geleden aan Aston Villa betaalde, een kleine 40 miljoen euro.

Brendan Rodgers, de man die hem naar Anfield haalde, werd al snel ontslagen en onder zijn opvolger Jürgen Klopp kreeg Benteke maar mondjesmaat speeltijd. Bij Crystal Palace zou de spits de volgende zomeraankoop worden en kan hij concurreren met Connor Wickham. Eerder haalde de club al Steve Mandanda, James Tomkins en Andros Townsend naar Londen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner