12.07.2016 19:14

AZ houdt Nigeriaan nauwgezet in de gaten

Fred Friday (l.) ontdoet zich tijdens de wedstrijd IK Start - Lillestrøm SK aan Rolf Vikstøl (l.). (13-03-2016)
Fred Friday (l.) ontdoet zich tijdens de wedstrijd IK Start - Lillestrøm SK aan Rolf Vikstøl (l.). (13-03-2016)

AZ versterkte zich al met Wout Weghorst, maar de Alkmaarders zullen in de zomerse transferperiode waarschijnlijk nog een spits aantrekken. Eén van de spelers die in verband wordt gebracht met een overgang naar AZ is Fred Friday.

Technisch directeur Max Huiberts bevestigt dat Friday (21), speler van Lillestrøm SK, in de gaten wordt gehouden door AZ. "Wij volgen hem nauwgezet, omdat we de Noorse competitie scherp volgen. Maar wij richten ons niet op één spits, daar lopen er meer die geschikt zijn voor AZ", aldus Huiberts in gesprek met Voetbal International. Friday staat in het huidige seizoen in de Eliteserien op acht doelpunten in veertien wedstrijden.

AZ raakte dinsdag Vincent Janssen definitief kwijt aan Tottenham Hotspur. Weghorst is zijn eerste opvolger, Friday mogelijk de tweede. "Wout is een centrumspits van wie wij denken dat er nog veel rek in zit", zegt Huiberts. "Hij heeft bij Heracles bewezen dat hij doelpunten kan maken. Wout is balvast, goed met de rug naar de goal en mede door zijn lengte een goede kopper. Daarnaast is hij een echte winnaar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner