13.07.2016 19:09

Dekker haakt met knieblessure af bij PEC

Rick Dekker (l.) en Kingsley Ezibihue kunnen hun geluk niet op na het doelpunt van eerstgenoemde tijdens ADO Den Haag - PEC Zwolle. (19-02-2016)
Rick Dekker (l.) en Kingsley Ezibihue kunnen hun geluk niet op na het doelpunt van eerstgenoemde tijdens ADO Den Haag - PEC Zwolle. (19-02-2016)

PEC Zwolle dreigt Rick Dekker lange tijd te moeten missen. De middenvelder raakte dinsdag tijdens het trainingskamp in Wissel geblesseerd aan zijn knie.

Dekker kampt met een kwetsuur aan de binnenband van het kniegewricht, maar over de duur van het herstel is nog niets bekend. De 21-jarige middenvelder kwam tijdens een partijvorm hard in aanraking met Dirk Marcellis. "En die geeft niet mee'', laat Dekker weten aan De Stentor. De middenvelder kwam vorig seizoen tot 29 wedstrijden in dienst van PEC, maar weet niet of hij op tijd fit is voor de aanstaande competitiestart. "Ik heb van de clubarts (Mineke Vegter, red.) begrepen dat de binnenband in ieder geval wat is opgerekt. Ik heb nu een brace om voor stabiliteit, maar het is vrij pijnlijk. Afwachten maar.''

Maandag was het ploeggenoot Wouter Marinus die geblesseerd moest afhaken vanwege een knieblessure. De middenvelder heeft problemen aan de mediale band van zijn knie. Tegenover het wegvallen van Marinus en Dekker kan trainer Ron Jans weer beschikken over Ryan Thomas en Bart Schenkeveld. Beide spelers waren lange tijd afwezig door blessures, maar trainen inmiddels weer volop mee in voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner