13.07.2016 20:29

SC Heerenveen denkt aan komst Kobayashi

De spelers van Ajax zijn begonnen aan de warming-up in het Abe Lenstra Stadion voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. (20-04-2016)
De spelers van Ajax zijn begonnen aan de warming-up in het Abe Lenstra Stadion voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. (20-04-2016)

SC Heerenveen hoopt voor het nieuwe seizoen nog twee middenvelders aan te trekken. De 24-jarige Yuka Kobayashi is één van de beoogde aanwinsten. Technisch manager Gerry Hamstra reist af naar Japan om de middenvelder te bekijken.

De linksbenige Kobayashi staat al langere tijd op het verlanglijstje van de Friezen, maar kon de afgelopen weken niet naar Heerenveen vertrekken voor een proefperiode. "Hij zou naar Nederland komen, maar om verschillende redenen lukte dat niet', zegt Hamstra tegenover Voetbal International. "We hebben hem op beelden uitvoerig bekeken, maar we kunnen ons geld maar één keer uitgeven. Zijn club Júbilo Iwata is in competitie dus dan kunnen we hem live zien."

Quincy Owusu-Abeyie  mocht lange tijd meetrainen met de selectie van Heerenveen, maar krijgt geen contract in Friesland. De 30-jarige aanvaller is nu op proef bij NEC Nijmegen. "Quincy heeft een tijdje meegetraind en in het verleden zijn sporen wel verdiend", stelt Hamstra. "Voetballend zakte hij ook niet door het ijs, maar het is ook niet zo dat we volledig overtuigd waren. We hebben hem vanaf eind vorig seizoen toch een tijdje bij ons gehouden. Ook omdat er wat sluimert rond Sam Larsson, zonder dat dit direct concreet is. Maar de prioriteit ligt toch bij middenvelders."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner