13.07.2016 22:21

'Guðmundsson maakt overstap naar Burnley'

Jóhann Berg Guðmundsson probeert doelman Gabor Kiraly te passeren tijdens het EK-groepsduel tussen IJsland en Hongarije. (18-06-2016)
Jóhann Berg Guðmundsson probeert doelman Gabor Kiraly te passeren tijdens het EK-groepsduel tussen IJsland en Hongarije. (18-06-2016)

Jóhann Berg Guðmundsson maakt binnenkort de overstap naar de Premier League. De middenvelder staat nu nog onder contract bij Charlton Athletic, maar Burnley hoopt de IJslander snel binnen te kunnen halen.

Volgens Sky Sports hebben beide clubs een akkoord bereikt over een afkoopsom van zo'n drie miljoen euro. Guðmundsson vertrok twee jaar geleden bij AZ, nadat hij had besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen. De Alkmaarders ontvingen daardoor geen transfersom voor de middenvelder. Bij Charlton Athletic, dat dit seizoen degradeerde naar de League One, tekende Guðmundsson een tweejarig contract en ontwikkelde hij zich uitstekend. De club verlengde het contract van de IJslander tot 2019 en ontvangt daardoor een mooie transfersom. Guðmundsson moet nog medisch gekeurd worden bij Burnley.

Guðmundsson kwam de afgelopen twee seizoenen tot 81 wedstrijden in het Championship en was daarin goed voor zestien doelpunten. De middenvelder kwam daarnaast met IJsland uit op het EK in Frankrijk en speelde daar een aantal sterke wedstrijden. De IJslanders behaalden verrassend de kwartfinale, maar werden daarin uitgeschakeld door Frankrijk. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner