13.07.2016 23:18

Roda JC huurt Nigeriaan van Panathinaikos

De supporters van Roda JC zijn klaar voor het duel met Vitesse. (06-03-2016)
De supporters van Roda JC zijn klaar voor het duel met Vitesse. (06-03-2016)

Roda JC huurt Abdul Ajagun komend seizoen van Panathinaikos. De 23-jarige aanvallende middenvelder uit Nigeria speelt sinds 2013 voor de Griekse club en werd afgelopen seizoen al verhuurd aan Levadiakos. Bij Panathinaikos scoorde Ajagun in 58 wedstrijden veertien keer. In 2013 won hij met de club de Griekse beker. Een jaar later scoorde hij voor Panathinaikos in de Europa League-wedstrijd tegen PSV.

Ajagun was geselecteerd voor het Nigeriaans elftal voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, maar hij blijft in Nederland om zich volledig op Roda te focussen, zo melden de Limburgers woensdag.

"Abdul heeft bij Panathinaikos samengewerkt met Yannis Anastasiou en onze trainer wil dit graag voortzetten bij Roda JC", aldus technisch directeur Ton Caanen. "Abdul is een snelle en aanvallend ingestelde middenvelder die spelinzicht met scorend vermogen combineert. Met het aantrekken van Abdul krijgt onze selectie steeds meer gezicht, zoals wij het binnen ons technisch team voor ogen hebben."

Roda JC heeft nu negen nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Dat zijn, naast Ajagun: Roel Brouwers, Mikhail Rosheuvel, Adil Auassar, Frederic Ananou, Chris Kum, Dani Schahin, David Boysen en Nestoras Mitidis.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner