14.07.2016 09:01

Tannane: "Ik wil bij een topclub voetballen"

Oussama Tannane (r.) heeft de bal tijdens het oefenduel AS Saint-Étienne - PSV (13-07-2016).
Oussama Tannane (r.) heeft de bal tijdens het oefenduel AS Saint-Étienne - PSV (13-07-2016).

Oussama Tannane is ambitieus. De vleugelaanvaller verruilde een half jaar geleden Heracles Almelo voor AS Saint-Étienne, maar kijkt stiekem al verder vooruit. De Marokkaan hoopt op een club uit Engeland of Paris Saint-Germain.

Woensdagavond nam Saint-Étienne het in een oefenduel op tegen PSV. "Ik heb pas drie dagen getraind, maar de trainer wilde graag dat ik meedeed. Het is leuk om de Nederlandse jongens weer eens tegen te komen. Dat is echt lang geleden. Het was net alsof ik weer in de Nederlandse competitie speelde. Ik ken die jongens allemaal. Hier kenden ze de meesten niet. Ik heb ze vanmiddag alles verteld. 'Kijk uit voor Narsingh die is snel, De Jong kan goed koppen'", aldus Tannane, die PSV met 2-1 zag winnen.

Tannane speelt nog maar een half jaar voor Saint-Étienne, maar droomt van een mooie toekomst. "Ik ben iemand die er alles voor geeft", vervolgt Tannane tegenover Voetbal International. "Ik wil dit seizoen gewoon knallen. Mijn goals maken, belangrijk zijn voor het team. Dit jaar blijf ik gewoon bij Saint-Étienne, maar het is niet dat ik per se lang bij een club wil blijven. Uiteindelijk wil iedereen hogerop. Ik wil ook bij een topclub voetballen. Dit is een mooie club om jezelf te verbeteren, maar ik wil ook naar Engeland of Spanje. Of Paris Saint-Germain. Dat mag ook."

De aanvaller hoopt niet dat hij in Europa tegen Heracles Almelo moet spelen. "We kunnen Heracles nog tegenkomen in de Europa League. Nee, dat is geen droom. Echt niet. Ik wil mijn oude club niet uit Europa schoppen. Dat zou pijn doen. Ik mag Heracles heel graag. Ik heb liever een West Ham United. Niet het Heracles van Jan Smit die ik dan de volgende dag aan de telefoon heb en zegt: 'Wat heb je gedaan, mafkees'. Dat moet je niet hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner