14.07.2016 11:02

Messaoud wil vlammen in Zwitserland

Ali Messaoud (l.) probeert Sebastian Langkamp (r.) van zich af te houden tijdens het oefenduel Hertha BSC - FC Vaduz (16-01-2016).
Ali Messaoud (l.) probeert Sebastian Langkamp (r.) van zich af te houden tijdens het oefenduel Hertha BSC - FC Vaduz (16-01-2016).

Ali Messaoud wil het aankomende seizoen definitief doorbreken in Zwitserland. Een jaar geleden verruilde de middenvelder Willem II voor FC Vaduz, maar zijn avontuur in de Zwitserse Super League is nog geen succes.

Messaoud kwam vorig seizoen tot 22 competitiewedstrijden, maar mocht slechts zeven keer in de basis beginnen. "Dit moet mijn seizoen worden, klaar. Die druk leg ik mezelf op", aldus Messaoud tegenover FOX Sports. "Ik ben het afgelopen jaar mentaal en fysiek zó gegroeid. Daar heb ik nu ontzettend veel profijt van. Iedereen roept hier nu dat ik een echte Zwitser aan het worden ben. Zo voel ik dat ook wel een beetje. Het integratieproces is vrijwel voltooid. De automatismen zitten er ingeslepen, ik weet steeds beter wat er van mij wordt verwacht. Ik ga dit seizoen knallen, let maar op."

De middenvelder had het afgelopen seizoen moeilijk bij FC Vaduz. "Daar komt het wel op neer. En op het moment dat ik mijn draai een beetje begon te vinden raakte ik ook nog eens geblesseerd. Dat was echt een enorme teleurstelling. Maar je moet door. Ik zei tegen mezelf: Ali, luister, je bent hier met een reden, deze keuze heb je gemaakt en dan moet je niet bij elke tegenslag gelijk de handdoek gaan werpen. Het is vallen en opstaan, maar aan het eind van de rit moet ik het gewoon geflikt hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner