14.07.2016 14:30

Twente legt 'symbool' Thesker definitief vast

Bruno Uvini is blij dat hij de 1-0 heeft gemaakt namens FC Twente in het duel met FC Utrecht en viert dat samen met Stefan Thesker (r.).
Bruno Uvini is blij dat hij de 1-0 heeft gemaakt namens FC Twente in het duel met FC Utrecht en viert dat samen met Stefan Thesker (r.).

FC Twente heeft zich definitief versterkt met Stefan Thesker. De verdediger tekende donderdagmiddag een contract tot medio 2019 bij de Tukkers.

De mandekker werd de tweede helft van het afgelopen seizoen al gehuurd van het Duitse Greuther Fürth door de club uit Enschede, dat hem nu dus definitief inlijft. In het halve jaar bij de Tukkers kwam hij acht keer in actie in de Eredivisie.

Thesker is in de wolken met de transfer, zo valt te lezen op het digitale thuis van de club. "Ik ben heel blij dat ik kan blijven bij FC Twente. Dat is altijd mijn intentie geweest. In het half jaar dat ik hier heb gespeeld heb ik ontzettend veel meegemaakt, ook op persoonlijk vlak. Het was fijn om maandag weer bij de selectie aan te sluiten. Met mijn ervaring wil ik bij FC Twente graag een leidersrol op me nemen."

Kort nadat Thesker de tijdelijke overstap naar Nederland maakte, werd bij hem een tumor geconstateerd. Na de verwijdering hiervan, kwam hij pas eind maart weer in actie voor FC Twente. Technisch manager Ted van Leeuwen looft de Duitser dan ook. "Wat hem is overkomen, hoe hij daarmee is omgegaan en zich heeft teruggeknokt, staat symbool voor het FC Twente van nu", aldus de beleidsbepaler.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner