14.07.2016 15:20

Digne naar Barça: "Een grote eer hier te zijn"

Barcelona maakte donderdagochtend de komst van Lucas Digne wereldkundig. De 22-jarige linksback kwam voor zo'n zeventien miljoen euro over van Paris Saint-Germain.

"Het is een grote eer om hier te zijn, want dit is de beste club van de wereld", vertelt de verdediger op de website van de Catalanen. "Ik ben erg trots en dit is het begin van een geweldig avontuur. Het is geweldig dat Barcelona bij mij is uitgekomen en ik wil hier iedere dag beter worden om het beste van mijzelf te laten zien. Ik ben een back die graag mee opkomt, maar in het moderne voetbal moet je natuurlijk ook verdedigen."

"Ik heb veel wedstrijden van Barcelona gezien en vind Jordi Alba erg goed, omdat hij een moderne back is die aanvalt", gaat Digne verder over zijn concurrentie. "Bij alle grote clubs spelen natuurlijk geweldige spelers. Ik heb zelf meer ervaring, ben 22 en heb een mooi seizoen achter de rug bij AS Roma. Ik heb er erg veel zin in om met de geweldige spelers van Barcelona samen te spelen", besluit de Frans international.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner