14.07.2016 21:58

Routinier Cahill kiest voor vertrek uit China

Het lijkt erop dat Tim Cahill terugkeert naar Australië. De spits speelt nu nog in China bij Hangzhou Greentown, maar heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Melbourne City FC.

De 87-voudig international voor Australië speelt sinds februari 2015 in China en kwam ook nog uit voor Shanghai Greenland, maar kan nu de overstap maken naar de club van trainer John van 't Schip. "We willen hem graag in onze A-League in actie zien", liet directeur David Gallop van de Australische voetbalfederatie (FFA) weten. "Ik denk dat dit het juiste moment is voor hem in zijn loopbaan om deze stap te maken."

Cahill kan voor twee jaar bijtekenen bij Hangzhou Greentown, maar de aanvallende middenvelder heeft laten weten geen interesse te hebben in een langer verblijf. "Als je een speler van het kaliber Tim Cahill naar je eigen competitie kunt halen, zou dat alleen al in commercieel opzicht een goede zaak zijn", gaf Greg O'Rourke, de baas van de Australische voetbalcompetitie, ronduit toe.

De inmiddels 36-jarige Cahill maakte in het seizoen 1997/1998 zijn debuut als prof voor Millwall FC en speelde daar zes seizoenen. Daarna kwam hij nog acht jaar uit voor Everton en stapte in 2012 over naar de New York Red Bulls. Als international van Australië was Cahill goed voor 42 doelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner