15.07.2016 13:31

Heracles start in Europa League tegen Arouca

AZ en Heracles Almelo kennen hun tegenstanders in de derde kwalificatieronde van de Europa League. De Alkmaarders spelen tegen de winnaar van Giannina - Odd, terwijl debutant Heracles het Portugese FC Arouca treft.

Heracles won vorig seizoen de play-offs voor de Europa League van FC Utrecht en FC Groningen en plaatste zich zodoende voor de Europa League. De Almeloërs beginnen hun Europese campagne met een thuiswedstrijd tegen de nummer vijf van de Portugese Primeira Liga van vorig seizoen.

De ploeg van John van den Brom, dat zich als nummer vier van de Eredivisie plaatste voor de Europa League, weet nog niet definitief welke ploeg het treft. In de tweede voorronde strijden het Griekse Giannina en het Noorse Odds Ballklubb voor een plaats tegen AZ. De eerste wedstrijd van dat tweeluik werd met 3-0 gewonnen door de Grieken.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 28 juli, terwijl de return gepland staat op donderdag 4 augustus. De winnaars van deze voorronde plaatst zich voor de play-off ronde, welke de laatste is voor de groepsfase van de Europa League.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner