15.07.2016 13:45

Halldórsson verlaat NEC voor Deense Randers

Christian Santos (r.) en Hannes Halldórsson (l.) bedanken het publiek na afloop van het competitieduel NEC Nijmegen - ADO Den Haag. (03-10-2015)
Christian Santos (r.) en Hannes Halldórsson (l.) bedanken het publiek na afloop van het competitieduel NEC Nijmegen - ADO Den Haag. (03-10-2015)

Hannes Halldórsson verlaat NEC Nijmegen alweer na één seizoen. De IJslandse doelman heeft een driejarig contract getekend bij het Deense Randers FC. De Nijmegenaren namen de keeper vorige zomer over van het Noorse Sandnes Ulf.

Bij NEC was hij de eerste keuze, alvorens hij na acht wedstrijden geblesseerd raakte. Toen de IJslander weer fit raakte, was zijn plek onder de lat ingenomen door de Australiër Brad Jones. De ervaren doelman, die een rijk verleden had bij Liverpool, bleek een betrouwbare sluitpost en stond zijn plaats niet meer af in het restant van het seizoen.

Met het oog op het Europees kampioenschap liet Halldórsson zich verhuren aan het Noorse FK Bodø/Glimt. Daar kwam de keeper tot dertien wedstrijden in de Eliteserien. Door zijn optredens verdiende hij een plek in de selectie en speelde hij een heel sterk EK. Pas in de kwartfinale werd IJsland uitgeschakeld door Frankrijk.

NEC moet nu op zoek naar een nieuwe keeper, daar het Brad Jones transfervrij zag overstappen naar Feyenoord. "Er moet een keeper bij", vertelde technisch manager Danny Hoekman eerder tegenover Voetbal International. "Maar we hebben ook vertrouwen in onze huidige keepers (Joshua Smits en Marco van Duin, red.). Het zou goed kunnen dat we een concurrerende doelman gaan halen, die niet per se eerste keus wordt."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner