16.07.2016 09:45

NEC-spits Roman: "Belangrijk jaar voor mij"

Mihai Roman, die aankomend seizoen de eerste spits van NEC is, krijgt speeltijd in de oefenwedstrijd tegen de amateurs van Juliana '31. (09-07-2016)
Mihai Roman, die aankomend seizoen de eerste spits van NEC is, krijgt speeltijd in de oefenwedstrijd tegen de amateurs van Juliana '31. (09-07-2016)

Voor Mihai Roman breekt een belangrijk seizoen aan. De Roemeen werd als goaltjesdief naar Nijmegen gehaald, maar door blessureleed en concurrentie kon hij dit stempel nog niet waarmaken. In 2016 en 2017 moet het gebeuren voor de spits.

"Ik heb wel moeten wennen aan het Nederlandse voetbal", geeft de aanvalsleider, die in Roemenië ruim honderd duels speelde, toe in gesprek met Voetbal International. "Er is een groot verschil tussen voetballen in Roemenië en Nederland, vooral qua tempo." Roman kende een moeilijke start in Nederland, waar hij een contract  tot medio 2018 tekende.

"Ik ben geblesseerd geweest en heb twee maanden moeten missen. Het was moeilijk om me in de ploeg te spelen", kijkt Roman naar onder andere zijn concurrent Christian Santos, die inmiddels is vertrokken. "Ik ben me ervan bewust dat dit een belangrijk seizoen voor me wordt. Ik ben vastbesloten te laten zien wie ik ben en waarom ik hier naar toe gekomen ben."

"Voor de korte termijn hoop ik een belangrijke speler voor mijn team te worden door veel doelpunten te maken. Persoonlijk droom ik van de topscorerstitel bij NEC en wil ik met de ploeg aan het eind van het seizoen op een plek staan die goed is voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal." NEC deed afgelopen seizoen lang mee voor een plek in de subtop, maar eindigde uiteindelijk buiten de prijzen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner